Position Tracking Mon Ami on PredictWind

fredag 2 augusti 2013

Framme! Seglat 1200 sjömil från Kroatien till Turkiet

Det tog oss knappt 5 veckor att segla 1200 sjömil från Zadar i Kroatien till Göcek i Turkiet.

Måndagen 29 juli 2013 så förtöjer vi i vår nya hemmamarina Club Marina Göcek ( www.clubmarina.com.tr ) där vi hyrt kajplats av www.Navigare-Yachting.com som är ett svenskt charter företag.

Vi har seglat genom 4 länder och var inblåsta för oväder i både Brindisi, Italien och i Naxos, Grekland. Dessutom har vi inte kunnat gå för långa sträckor per dag eftersom våra hundar behöver rastas. Så seglingen kunde gått ännu snabbare men man behöver lite tidsmarginal så man inte tvingas ut i oväder.

Mon Ami har klarat hårda vindar bra. Vi seglade med hårt revade segel i 19 m/s utanför Naxos och hon kändes trygg och stabil trots att vågorna bröt en bra bit över däcket så fick vi aldrig vatten in i sittbrunnen.

Vi har sett massor av delfiner. Säkert 50 st i ett jättestim utanför Korint och här i Turkiet har vi sett en mycket stor sköldpadda.
Temperaturen har stigit från att man hade tröja på kvällen i Italien till att det är för varmt med shorts i Turkiet. Likaså har vattentemperaturen stigit från 20 till 30 grader varmt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv kommentar här...