Position Tracking Mon Ami on PredictWind

torsdag 1 augusti 2013

Inklarering i tullen i Turkiet

25 juli 2013 hissar vi den Turkiska gästflaggan samt den gula "Q"-flaggan som visar att vi skall klarera in i tullen i Marmaris, Turkiet.
I Turkiet är det tydligen så komplicerad byråkrati så det blir riktigt enkelt. Man tar hjälp av en agent som fixar alla papper på tullen, polisen, hälsomyndigheten så tillslut behöver man bara visa sitt vackra ansikte för en tullare med sitt pass. Hela proceduren kostade oss 166 Euro och är tydligen dyrare ju större båt man har. Man måste lägga sig på tullbryggan för att göra inklareringen i landet.
Vi fick fylla i en "crew list" med alla 2-passagerare som skall uppdateras och registreras så fort vi ändrar besättning. 
Dessutom fick vi ett "blåttkort" för registrering av toa-tömning. På tömningsstationerna registreras hur många liter wc-tömning man gjort och registreras på det blåa kortets chip. Kustbevakningen anser att man skall tömma tanken varje vecka...
Tillsist får man även en "Transit log" där man skall registrera alla större hamnar man avser gå in till. Behöver man ändra hamnar så kostar det tydligen extra? Transitloggen gäller ett år så sedan får man ändå betala för en ny, verkar det som.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv kommentar här...