Position Tracking Mon Ami on PredictWind

fredag 2 augusti 2013

Underbara ankringsvikar i Göcek - Fethiye bukten

Nu är vi nära vår vintermarina i Club Marina Göcek.
Vi upptäcker att det finns massor av super fina ankringsvikar i Göcek - Fethiye bukten bara en timmes segling från vår blivande hemmamarina.
Många av vikarna har dessutom restauranger med bryggor där man förtöjer gratis för natten. Det förutsätts att man äter på restaurangen och det gör vi gärna. Den turkiska maten är mycket god och vinet helt okey. Maten brukar kosta ca 50 TL / person inkl förrätt och vinet lika mycket. Så en middag inklusive kajplats kostar ca 150 TL * 3,5 = 525 SEK så vi brukar mest ankra och grilla själva på vår gasolgrill på akterdäck.
Här är mycket djupt, över 100 meter i mitten av vissa vikar så lägger man ankare 50 meter från stranden så är det 40 meter djupt och botten sluttar brant. Därför ankrar man i fören och tar en lång lina i land från aktern så ankaret inte kanar ner för djupt.
Här i vikarna finns många turkiska stora träsegelbåtar S.k. "Gulet". De är mycket fina med allt sitt lackade trä. De kan man segla med på dagstur eller i flera dagar och bo ombord.  Se http://www.turkiet.org/segla_gulet/index.html
Landskapet här är mycket grönt med lummiga träd som ger härlig skugga i värmen. Nu är det nog 30 grader i vattnet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv kommentar här...