Position Tracking Mon Ami on PredictWind

måndag 27 oktober 2014

Porto Carras Marina, vår vintermarina 2014-15 i Grekland

Vår vintermarina för vår segelbåt Mon Ami år 2014-2015 är Porto Carras Marina i norra Grekland.
Riktigt lyxig marina men vi fick 50% rabatt så det var billigare årsavgift än både Kroatien och Turkiet.

Porto Carras (grek Πόρτο Καρράς ), även känd som Porto Carras Grand Resort, är ett av norra Greklands största och mest kända hotell och semesteranläggningar. Det ligger på Sithonia, Halkidiki halvön i Makedonien, Grekland. Det är ca 120 km från Greklands näst största stad, Thessaloniki.
Porto Carras skapades av Yiannis Carras, en grekisk affärsman och fartygsägare. Ursprungligen var det planerat med den kände arkitekten Walter Gropius, men byggnadsarbetena började postumt 1973. Projektet inneburit en revolution för Halkidiki turism. 
Porto Carras Grand Resort har fyra stora hotell, 5-stjärniga Meliton och Sithonia samt bungalow stil hotell Marina Village och Villa Gallini . Det finns även 45.000 olivträd ; basket, fotboll, tennis och golf sport områden samt en vingård med en yta på 475.000 m²!!! Rödvinet "Magnus" är riktigt gott för att vara ett grekiskt vin.
Porto Carras har den största privata marina i norra Grekland och har båtplatser för 315 båtar och är byggt av finsk tillverkare av marinor och pontoner Marinetek.
www.portocarras.com



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv kommentar här...