Position Tracking Mon Ami on PredictWind

söndag 28 juni 2015

Sista kajplatsen i Pylos

Pylos ligger vid en stor nästan sluten bukt på östra Peleponnisos. En strategisk hamn som skyddat bra den Franska flottan i krig mot Turkarna.
Trots att vi inte kommer så sent så är hamnen helt full men några lokala fiskare vinkar att vi kan ligga nedanför deras båtar. De har sina båtar på land och håller på och målar och snickrar. Vi lyckas precis få plats med vår nästan 18 meter långa segelbåt. 
Jag får ta ström ur de Grekiska fiskarnas sladdvinda. En mycket tunn sladd i förhållande till vår 64 Ampare kabel. Jag var orolig att vi skulle förbruka för mycket ström så att deras säkring skulle bryta. Jag fick stänga av alla batteriladdare och varmvattenberedare och bara köra tvättmaskinen så vi fick tvätta kläder först. När tvätten var färdig kunde vi slå på en batteriladdare i taget och strömmen och säkringen höll faktiskt hela natten. Förmodligen så hade de satt i en spik istället för säkring?

Jag bjöd de Grekiska fiskarna på varsin Mythos öl som tack för strömmen. Senare fick vi en liter hemmagjort Rosévin tillbaka. Det smakade fruktansvärt och vi fick hälla bort det.

Grekiskt hemmagjort Rosévin smakade fruktansvärt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv kommentar här...